top of page

Chilli con carne

  • 500g mletého hovězího 

  • 1 cibule nasekaná najemno

  • 3 stroužky česneku utřené 

  • 1 lžička římského kmínu 

  • 1 lžička práškového chilli 

  • 1/2 lžičky papriky 

  • 1/2 lžičky hořčičného prášku 

  • 1/2 lžičky soli 

  • 1 červená paprika nasekaná najemno 

  • 1 zelená paprika nasekaná najemno 

  • 1 konzerva 400g nasekaných rajčat 

  • 2 šálky hovězího vývaru

Nasucho rozpálíme hrnec či pánev, vložíme mleté maso, opékáme 7-10 min do úplného zhnědnutí. Děrovanou lžící vyjmeme maso, přesuneme stranou, tuk necháme v hrnci. Do hrnce vložíme cibuli, česnek, římský kmín, práškové chilli, papriku, hořčičný prášek a opékáme 4-5 min až cibule zesklovatí. Přidáme kostičky papriky, rajčata, vývar, maso. Přivedeme směs k varu, poté stáhneme a necháme nepřikryté hodinu probublávat (můžeme přidat brambory, fazole, ochutit jalapeño...)

chilli con carne.jpg

© 2022 od J92 vytvořeno na Wix.com

bottom of page