
Chilli con carne
-
500g mletého hovězího
-
1 cibule nasekaná najemno
-
3 stroužky česneku utřené
-
1 lžička římského kmínu
-
1 lžička práškového chilli
-
1/2 lžičky papriky
-
1/2 lžičky hořčičného prášku
-
1/2 lžičky soli
-
1 červená paprika nasekaná najemno
-
1 zelená paprika nasekaná najemno
-
1 konzerva 400g nasekaných rajčat
-
2 šálky hovězího vývaru
Nasucho rozpálíme hrnec či pánev, vložíme mleté maso, opékáme 7-10 min do úplného zhnědnutí. Děrovanou lžící vyjmeme maso, přesuneme stranou, tuk necháme v hrnci. Do hrnce vložíme cibuli, česnek, římský kmín, práškové chilli, papriku, hořčičný prášek a opékáme 4-5 min až cibule zesklovatí. Přidáme kostičky papriky, rajčata, vývar, maso. Přivedeme směs k varu, poté stáhneme a necháme nepřikryté hodinu probublávat (můžeme přidat brambory, fazole, ochutit jalapeño...)
